4 Mart 2014 Salı

ESMAÜL HÜSNA FAZİLETLERİ VE SIRLARI

İçinde yaşadığımız dünyayı, öncesi ve sonrasını, bunlara ait meseleleri tam olarak bilmek, anlamak ve gereğini yapmak beşeri imkanlarımızla mümkün değildir. Esmaül Hüsna faziletleri ve sırları da insanoğlunun aklının sınırlarını zorlamaktadır.




Kainat malzemesini şekilden şekle sokacak veya bir takım icat ve keşifler yapacak mimar, insandır. Bu varlığın kainatı şekillendirebilmesi için, evvela kendisinin bir şekle sokulması zaruridir. Bu olduktan sonra, insan her türlü malzemeyi insanlığın menfaatine, hizmetine sunar. Aksi takdirde kullanılan her alet, insanlığa zararlı bir unsur haline gelir. Esmaül Hüsna Faziletleri, dünya aleminde insanoğlunun en büyük manevi gücüdür.

Kamil insan, bütün alemleri kendinde toplayan alemdir. İnsan, suret açısından küçük, mana açısından ise büyük bir alemdir. Cenab-ı Hakk’ın sıfat ve esmalarının tecellisinden ibarettir. Bu sebeple Esmaül Hüsna Faziletleri ve Sırları neticesinde insanda harikulade hallerin görülmesi doğaldır. Kamil insan, bu alemin ruhu, alem de onun cesedidir.

İlmin kavranması için önce Allah’ın ve O’nun sonsuz kudretinin tanınması gerekmektedir. Allah’ın tekliğini, kudretini, azametini, madde evreni için ışık tutan hikmetlerinden sonsuz mana alemindeki hikmetlerini anlamadan evren ilmini anlamanın imkanı yoktur. İlahi enerjilerin (Esmaül Hüsna Faziletleri) kainata ve ruhsal tekamüle etkileri, Allah’ın akıl almaz hikmetlerine çok açık net deliller getirmektedir. Evrenin akıl almaz ahenk devrelerinde her olay, “Ol” emri ilahi enerjisinin tezahürüdür. “Kün Feyekün”:“Ol Der Oluverir

ESMA BİLİNCİ VE ENERJİ ALANLARI (ESMAÜL HÜSNA FAZİLETLERİ)

Evrende, her şey enerjiden oluşur. Çekim yasası; atomları, elektronları, gezegenleri bir arada tutan evrenin temel yasalarından biridir.Evrende hiç bir şey tesadüf değildir, her bir olay bir sebep dahilinde ve yeni bir sebebe bağlı zincir halkaları gibidir. Kötü ya da iyi başımıza gelen her durum, tekamül gereği yaşam evresi ve bir öğretidir. Yaşananlardan dersler çıkarıp, yaşanacaklara Esmaların (Esmaül Hüsna Fazileti) her biri taşıdıkları anlam itibariyle evrensel yasalarla paralellik içerisindedir. Esmaların yaşam süreçleriniz üzerindeki etkisi hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar önemlidir (Esmaül Hüsna Faziletleri ve Sırları). 


Esmalar Allah’ın sıfatlarının tecellileridir. Yaratıcıya ait tüm sıfatların enerjisi, bütün görünen ya da görünmeyen madde ile mana alemi üzerinde, gezegenlerden tutun da en küçük hücreye kadar hakimdir (Esmaül Hüsna Anlamları).

Esmaların edebi ve ahlaki yönlerini hayatınıza uygularsanız, spiritüel pozitif enerjilerle donanır, fizik ve eterik bedene olumlu duygular yönlendirebilirsiniz. Kozmik alanda tüm bilgiler mevcuttur ve bu bilgiler genetik şifremize kodlanmıştır. Esmaların size yansıyan tecellileri de, ruhun tezahürüdür (Esmaül Hüsna Anlamları). 

Esmaları, Allah'ın güzel sıfatlarını zikrederseniz, kozmik alanda titreşim meydana getirerek, esmaların ortaya çıkardığı enerji tezahürleri karşısında aklınıza bile gelemeyecek maddi ve manevi güzellikler yaşarsınız! (Esmaül Hüsna Faziletleri ve Sırları)

Esmalarda kişinin ruhsal gelişimini tamamlaması adına o kadar çok manevi güç yer almaktadır ki, bu potansiyel güce ulaştıkça, hem kendinize hem de çevrenize, bencillikten uzak, tüm negatif duygu ve davranışlardan arınmış, kendi iç olgunluğunu tamamlamış, berrak bireyler sunarsınız. Esma bilinci hayatlarınıza yansıdıkça, bireysel olarak mükemmeliyeti kendinizle bütünleştirirsiniz. (Esmaül Hüsna Kitap).

İnsan olma onuruna erişmemiz, esmaların tezahürlerinin hayatımıza tekamül etmesidir. Okunan esmalar kişinin manyetik alanında frekans oluşturarak, kozmik çekim bilinçaltında kodlanmış olan negatif öğretilerle pozitif öğretilerin yer değiştirmesi sonucunu doğurur. (Esmaül Hüsna Faziletleri ve Sırları).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder