28 Mart 2014 Cuma

ESMAÜL HÜSNA KİTAP



Dua da bir nevi telkindir. Amerika'da yapılan bir araştırmada dua eden hastaların %40 daha hızlı iyileştikleri ve taburcu oldukları tespit edilmiştir. ABD’de yayınlanan ünlü haber dergisi Newsweek, 10 Kasım 2003 sayısında “Allah ve Sağlık: Din İyi Bir İlaç mı? Bilim Neden İnanmaya Başlıyor?” (God & Health: Is Religion Good Medicine? Why Science is Starting to Believe?) başlığı altında dinin iyileştirici etkisini kapak konusu yapmıştır. Allah inancının, insanın moralini yükseltip hastalıktan daha kolay kurtulmasını sağladığına değinilen bu makalede, bilimin de inançlı insanların hastalıkları daha kolay ve çabuk atlattığının bilim adamları tarafından kabul edilmeye başladığını bildirmiştir.

"İlahi Enerjiler ve Metafizik Çözümü" dua ve telkinin önemine detaylı bir şekilde yer verilmiştir. (Esmaül Hüsna Kitap) En güzel dualar Allah'ın isimlerinin zikrederek yapılan dualardır (Esmaül Hüsna Sırları)


Ey iman edenler Allah'ı çok zikredin (Azhab Suresi 41. Ayet). Ayet-i Kerime'de de belirtildiği üzere Kur'an-ı Kerim'de Allah'ı çok zikretmemiz gerektiği belirtilmektedir. Mevlana, Yunus Emre, Abdulkadir Geylani, İbrahim Hakkı Erzurumluoğlu gibi pek çok tasavvuf bilginleri sürekli Allah'ı zikretmişler, Allah'ın isimlerini zikrederek dua etmenin önemine değinmişlerdir. (Esmaül Hüsna Faziletleri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder